ua en ru

Фондові торги в США 17 липня 2013 р. завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 17 липня 2013 р. завершилися зростанням провідних індексів. Основним приводом для оптимізму інвесторів в ході торгової сесії став виступ голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який прозвучав до офіційного відкриття торгів. Він заявив, що ФРС все ще має намір почати згортання програми скупки активів пізніше в 2013 р., але готова переглянути своє рішення залежно від ситуації. Як відзначив Бернанке, початковий план може зазнати змін "як в один, так і в інший бік" залежно від поточних економічних умов і прогнозів.

Бернанке дав зрозуміти, що ФРС згорне програму скупки активів до середини 2014 р. при очікуваній на той момент безробіттю в 7%, як і планувалося раніше, однак може, при певному розкладі, змінити цей курс.

Досить чітке повідомлення глави ФРС, яке свідчить про відстрочку скорочення програми "кількісного пом'якшення", додало інвесторам оптимізму, відправивши провідні індекси в "зелену" зону.

На хід торів також мали вплив результати корпоративної звітності низки компаній.

Результати квартальної діяльності високотехнологічної компанії Intel здебільшого співпали з прогнозами аналітиків, проте компанія переглянула у бік зменшення власний прогноз по виручці на фінансовий рік. На цьому тлі її котирування просіли на 0,4%.

Незважаючи на квартальні результати, де прибуток на акцію склав 1,27 дол./акція і перевищив прогнози, ринкова капіталізація American Express, скоротилася на 1,9% після появи інформації про те, що Євросоюз може ввести обмеження на суму оплат кредитної пластикової магнітної картою.

Котирування одного з найбільших американських банків Bank of America злетіли на 2,8% після того, як перед початком сесії банк повідомив про збільшення свого квартального прибутку на 63%.

Цінні папери виробника іграшок Mattel, навпаки, втратили в ціні 6,8% після того, як компанія опублікувала інформацію про зниження прибутку в другому фінансовому кварталі.

За підсумками торгової сесії 17 липня індекс Dow Jones підвищився на 18,67 пункту (+0,12%) - до 15470,52 пункту, індекс S&P піднявся на 4,65 пункту (+0,28%) - до 1680,91 пункту , індекс Nasdaq - на 11,5 пункту (+0,32%) - до 3610,00 пункту.