ua en ru

Фондові торги в США 15 липня 2013 р. закрилися незначним підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 15 липня 2013 р. закрилися незначним підвищенням провідних індексів на тлі різнопланових новин. Висока волатильність в ході сесії пов'язана з публікацією останніх макроекономічних даних зі США, негативно позначилися на динаміці індексів і досить сильних корпоративних звітів.

Торговельну сесію більшість індексів відкрили в зеленому полі, проте незабаром всі вони пішли в мінус на тлі оприлюдненої статистики з роздрібних продажів у США. Водночас позитивній динаміці на американських біржах сприяли новини з Китаю, де зростання ВВП в II кварталі 2013 р. склало 7,5% в річному численні, що співпало з прогнозами фахівців, а також результати банку Citigroup, що підтримали котирування банківського сектора.

До відкриття сесії результати своєї фінансової діяльності за підсумками II квартал 2013 р. опублікував один з провідних американських банків Citigroup Inc. Згідно з доповіддю, чистий прибуток банку за звітний період зріс на 42% в річному численні - до 4,18 млрд дол. Показники Citigroup Inc. перевершили прогнози аналітиків за показниками скоригованого чистого прибутку (без урахування переоцінки похідних фінансових інструментів і власного боргу (CVA / DVA). Вона виросла на 26% і склала 3,89 млрд дол., або 1,25 дол. в розрахунку на акцію компанії, тоді як аналітики очікували, що прибуток на акцію складе 1,17 дол.

Котирування Citigroup на закритті торгів піднялися на 1,97%, Wells Fargo - на 1,69%, Bank of America - на 0,73%.

Помітне зростання продемонстрував комунікаційний сектор США, який відзначився великою угодою. Капіталізація Leap Wireless International Inc. за підсумками сесії більш ніж подвоїлася (котирування виросли на 112%) після того, як американській гігант AT&T Inc. домовився про покупку компанії за 1,2 млрд дол.

На 3,72% виросли в ціні акції авіабудівної корпорації Boeing, що опинилася в центрі уваги громадськості на тлі проблем Dreamliner. Раніше британський авіарегулятор повідомив, що займання на борту Dreamliner, зафіксоване минулого тижня не пов'язане з новими акумуляторами.

За підсумками торгової сесії 15 липня індекс Dow Jones піднявся на 19,96 пункту (+0,13%) - до 15484,26 пункту, індекс S&P підвищився на 2,31 пункту (+0,14%) - до 1682,50 пункту , індекс Nasdaq - на 7,41 пункту (+0,21%) - до 3607,49 пункту.