ua en ru

Фондові торги в США 14 червня відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 14 червня 2011 р. відкрилися підвищенням провідних індексів услід за ринками Європи, де підвищення котирувань було обумовлене новинами з Китаю, передає РБК.
Оприлюднені статистичні дані щодо інфляції та промвиробництва в Піднебесній надихнули інвесторів на покупку ризикованих активів і вселили в учасників ринку упевненість, що влада КНР не будуть в найближчій перспективі посилювати монетарну політику.
Позитивний настрій підтримали макроекономічні новини: Міністерство торгівлі США повідомило про зниження обсягу роздрібних продажів в країні в травні 2011 р. на 0,2% в порівнянні з попереднім місяцем. Тим часом аналітики прогнозували зниження роздрібних продажів на 0,5% в місячному численні. Незважаючи на те що зниження обсягу роздрібних продажів було очікуваним, показник зменшився вперше за 11 місяців на тлі зниження продажів автомашин.
На макроекономічні новини з КНР і США першим традиційно відреагував банківський сектор. Акції Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase і Wells Fargo подорожчали на 1,28%, 0,77%, 1,08% і 1,67% відповідно.
У сегменті корпоративних новин увага інвесторів звернена на високотехнологічний сектор. Сьогодні один з провідних його представників - американська корпорація Apple - завершила майже дворічний спір з фінською компанією Nokia. Сторони уклали патентне угоду, за умовами якого Apple заплатить компенсацію, а також відрахування від обсягу продажів продуктів за ліцензією Nokia. Подальші подробиці домовленості залишаються конфіденційними, як і сума виплачуваної компенсації. На цьому тлі папери Apple, що входить у розрахункову базу індексу Nasdaq, подорожчали на 1,06%.
До початку торгової сесії фінансовий звіт представив один з найбільших рітейлерів США - Best Buy. Квартальні результати компанії, що займається реалізацією побутової електроніки, перевершили прогнози аналітиків на тлі зростання попиту на смартфони. У світі настільки обнадійливих фінансових показників котирування Best Buy підскочили на 7,15% на відкритті торгів. Котирування інших американських рітейлерів Wal-Mart і Macy's також відкрили сесію в "плюсі" (+0,68% і +1,035 відповідно).
Станом на 16:37 за Києвом індекс Dow Jones підвищився на 95,00 пункту (+0,80%) - до 11980,00 пункту, індекс S & P піднявся на 13,80 пункту (+1,09%) - до 1280, 00 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 21,25 пункту (+0,96%) - до 2241,00 пункту.