ua en ru

Фондові торги в США 12 червня завершилися зниженням провідних індексів в середньому на 0,9%

Фондові торги в США 12 червня 2013 р. завершилися зниженням провідних індексів. В ході торгової сесії індекс Dow Jones опустився більш ніж на 120 пунктів - до позначки нижче 15000, що стало для нього істотною втратою.

Торгова сесія відкрилася підвищенням провідних індексів, про що свідчили і котирування ф'ючерсів до відкриття торгів. Однак, поступово всі індекси пішли в глибокий мінус на тлі побоювань трейдерів і їхніх очікувань щодо прийдешньої політики центробанків світу загалом і Федеральної резервної системи (ФРС) США зокрема.

Опубліковані раніше макроекономічні дані, з одного боку, дали деякі підстави говорити про ознаки стабілізації економічної ситуації в США, а з іншого, викликали побоювання щодо подальших дій ФРС. Як раніше неодноразово заявляли керівники ряду відділень ФРС, центробанк має намір скоротити заходи щодо скуповування активів, за умови що економіка країни продемонструє явні знаки оздоровлення.

Торгові сесії на інших біржах світу також не сприяли створенню загального позитивного фону. За результатами торгів в Японії провідний індекс Nikkei знизився на 0,21% на тлі зміцнення ієни. Провідні європейські індекси також закінчили торгову сесію в "червоному" полі.

При цьому день 12 червня видався небагатим на корпоративні новини. Так, котирування акцій виробника автопокришок Cooper Tire & Rubber злетіли більш ніж на 41%, після того як індійська Apollo Tyres заявила, що готова придбати американську компанію за 2,5 млрд дол. На цьому тлі акції конкуруючої Goodyear Tire & Rubber також подорожчали на 2,3%.

Акції компанії First Solar, що спеціалізується на роботі з поновлюваними джерелами енергії, подешевшали на 10,8%, після того як компанія оголосила про нову пропозицію акцій.

За підсумками торгів 12 червня 2013 р. індекс Dow Jones знизився на 126,79 пункту (-0,84%) - до 14995,23 пункту, індекс S&P опустився на 13,61 пункту (-0,84%) - до 1612, 52 пункти, а індекс Nasdaq зменшився на 36,52 пункту (-1,06%) - до 3400,43 пункту.