ua en ru

Фондові торги в США 11 квітня завершилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 11 квітня завершилися зниженням провідних індексів


Фондові торги в США 11 квітня завершилися зниженням провідних індексів: просідання сектора технологічних компаній, здається, зачепило і інші сектори. Досить важка тиждень завершився в "червоній" зоні.

Найбільші втрати поніс Nasdaq. Він втратив більше 1,3% і вперше з лютого поточного року закрив торги на позначці нижче 4000. За торговельний тиждень індекс втратив 3,1%. Dow Jones Industrial Average знизився на 143 пункту, після того як гігант Jpmorgan в рамках сезону корпоративної звітності повідомив про прибуток, яка виявилася гірше очікувань ринку. Dow втратив протягом тижня 2,3%.

S&P 500 втратив близько 1%, чому сприяла розпродаж у всіх секторах. Компанії сектора інформаційних технологій, здається, виявилися в найбільш скрутному становищі. Під тиск також потрапили енергетичні та телекомунікаційні компанії. Протягом тижня S&P 500 просів на 2,6%. За підсумками тижня з початку поточного року всі три індекси перебувають в "червоній" зоні.

На корпоративному фронті інвестори знову звернули свою увагу на компанію Herbalife, що позиціює себе як виробника харчових добавок. Котирування компанії впали майже на 14%, після того як Financial Times повідомив, що в компанії ведеться федеральна перевірка. Бізнес Herbalife вже не раз потрапляв в поле зору перевіряючих органів. Раніше інвестор Білл Акман не раз заявляв, що при реалізації свого бізнесу Herbalife використовує схему фінансової піраміди.

До офіційного відкриття торгів результатами своєї фінансової діяльності поділився банківський гігант JP Morgan. Прибутку компанії виявилися нижчими від прогнозованих аналітиками, і котирування J.P.Morgan просіли на 3,7%. Більш вдалий фінзвіт в той же день опублікував ще один банківський гагант - Wells Fargo, чиї котирування за підсумками сесії піднялися на 0,8%. Інші компанії сектора відзначилися наступною динамікою: папери Citigroup подешевшали на 1,2%, акції Bank of America - на 2,3%, як і папери Morgan Stanley, а ринкова капіталізація Goldman Sachs скоротилася на 2,1%.

Під сильним тиском опинилися котирування проблемного рітейлера J.C.Penney. Незважаючи на відсутність видимих причин для падіння, паперу J.C.Penney за підсумками торгів подешевшали на 9,6%.

За підсумками торговельної сесії 11 квітня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 143,47 пункту (-0,89%) - до 16026,75 пункту, індекс S&P впав на 17,39 пункту (-0,95%) - до 1815,69 пункту, а індекс Nasdaq - на 54,37 пункту (-1,34%) - до 3999,73 пункту.