ua en ru

Фондові торги в США 10 липня завершилися підвищенням більшості індексів

Фондові торги в США 10 липня 2013 р. завершилися підвищенням більшості індексів. За результатами торгової сесії, індекс Dow Jones industrial average втратив близько 0,1%, в той час як індекси S&P 500 і Nasdaq відзначилися незначним зростанням.

Причиною тому послужила публікація протоколів засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC). Згідно з текстом протоколу, значна частина учасників FOMC вважає, що зараз економічні умови є занадто ризикованими для початку згортання програми кількісного пом'якшення і що цей процес необхідно буде починати тільки після подальшого поліпшення ситуації на ринку праці. Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке в своєму виступі також підтвердив, що економіка США зараз як і раніше потребує програми кількісного пом'якшення.

Незважаючи на те, що подібні заяви дали гравцям зрозуміти, що програма підтримки американської економіки не буде згорнута найближчим часом, терміни її скорочення залишаються досить туманними, що продовжує турбувати інвесторів.

Позитивний вплив на хід торгів зробили результати корпоративної звітності деяких компаній. Так, котирування мережі знижкових магазинів Family Dollar злетіли на 7,1%, після того як компанія повідомила про прибуток, що перевершила прогнози, а також порадувала інвесторів інформацією про підвищення продажів на 10%.

Котирування гірничодобувної компанії Cliffs Natural Resources піднялися на 1,8% після повідомлення про те, що голова її правління Джозеф Каррабба залишає свою посаду, а також має намір звільнитися з посади директора вже наприкінці поточного року.

Ринкова капіталізація виробника техніки та програмного забезпечення Hewlett-Packard зросла на 1,8%, після того як аналітики Citigroup підвищили свою оцінку компанії.

За підсумками торгової сесії індекс Dow Jones знизився на 8,68 пункту (-0,06%) - до 15291,66 пункту, індекс S&P піднявся на 0,3 пункту (+0,02%) - до 1652,62 пункту, індекс Nasdaq - на 16,5 пункту (+0,47%) - до 3520,76 пункту.