ua en ru

Фондові торги в США 10 серпня відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 10 серпня 2012 р. відкрилися пониженням провідних індексів на тлі негативної макроекономічної статистики з Європи і КНР. Так, за даними Митної служби Китаю, профіцит торгового балансу Китаю в липні 2012 р. склав 25,1 млрд дол. при прогнозі аналітиків в 31,72 млрд дол. Також опубліковані дані свідчать про зниження китайського експорту, що вказує на уповільнення темпів зростання світової економіки і наявність економічних складнощів у провідних споживачів китайської продукції - США і Євросоюзу.

Крім того, у Франції обсяг промислового виробництва не змінився в червні ц.р., тоді як аналітики чекали підвищення на 0,1%. На цьому фоні інвестори побоюються, що французька економіка не витримала тиск європейської бюджетно-боргової кризи і почала скачуватися в рецесію вперше за останні три роки.

Пізніше сьогодні очікується публікація даних по дефіциту бюджету США в липні 2012 р., що теж може позначитися на ході торгів. Аналітики чекають значення даного показника на рівні 103,0 млрд дол.

На подібному інформаційному фоні, що свідчить про уповільнення азіатської економіки і посилення кризи в Європі, під найбільшою дією знаходяться папери фінансових і циклічних промислових компаній, бізнес яких безпосередньо залежить від темпів економічного зростання. Так, американські банки: J.Р.Мorgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America і Citigroup - демонструють пониження котирувань приблизно на 1%. Папери машинобудівної Caterpillar дешевшають на 0,14%, мідевидобувної Freeport McМoran - на 0,17%, виробника міді Alcoa - на 0,2%.

Папери найбільшого в США інтернет-порталу Yahoo! пішли в "мінус" на 4,8% після того, як компанія оголосила про перегляд стратегії розвитку і можливу відмову від реструктуризації операцій. Крім того, змінам можуть піддатися плани провести зворотний викуп акцій і повернути акціонерам прибуток від продажу 20-процентної частки в китайському інтернет-магазині Alibaba за 7,1 млрд дол.

Сьогодні на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) почали торгуватися акції одного з найпопулярніших футбольних клубів миру - англійського "Манчестер Юнайтед". Свою першу торгову сесію на американському фондовому майданчику клуб відкрив незначним зростанням котирувань (на 0,21%).

Акції другого за величиною виробника природного газу в США Chesapeake Energy дешевшають на 2,62% оскільки компанія отримала повістку до суду від антимонопольного підрозділу Міністерства юстиції США по звинуваченню в можливих порушеннях при покупки нафти і газу.

Папери виробника мережевого устаткування Cisco Systems падають в ціні на 1,53%, оскільки аналітична компанія Lazard Capital Markets допускає, що прогноз по розвитку бізнесу Cisco Systems може опинитися гірше, ніж передбачалося раніше.

Станом на 17:42 за київським часом Dow Jones знизився на 12,68 пункту (-0,10%) - до 13152,51 пункту, індекс S&Р - на 2,82 пункту (-0,20%) - до 1399,98 пункту, індекс Nasdaq - на 8,67 пункту (-0,29%) - до 3009,97 пункту.

Нагадаємо, американський ринок акцій 10 серпня закрився незначною зміною індексів.