ua en ru

Фондові торги 29 жовтня в Японії завершилися зниженням індексу Nikkei - на 0,49%

Фондові торги в Японії 29 жовтня завершилися зниженням індексу Nikkei на 0,49%. Провідний японський індекс протягом всієї торговельної сесії утримувався в "червоному полі у зв'язку з розчаруваннями інвесторів на тлі слабкої корпоративної звітності.

Найбільшим розчаруванням дня стало повідомлення Komatsu Ltd. - одного з найбільших світових виробників будівельної, дорожньої і кар'єрної техніки. Компанія грунтовно переглянула власний прогноз щодо фінансової діяльності на фінансовий рік, який завершується 31 березня 2014р. Нові очікувані показники виявилися істотно нижче озвучених раніше, 25 квітня 2013р. Так, новий показник очікуваної операційної прибутку виявився більш ніж на 30% нижче попереднього. Свої дії компанія мотивувала більш істотним, ніж прогнозувалося, зниженням попиту на гірничо-шахтне обладнання. На цьому тлі котирування Komatsu Ltd. обрушилися на 8,1%.

Повідомлення Komatsu Ltd. не забарилося позначитися на динаміці інших компаній сектора. Так, ринкова капіталізація Hitachi Construction Machinery Co. Ltd. скоротилася на 5,7%, котирування Mitsubishi Heavy Industries просіли на 1,9%, а вартість паперів Tadano Ltd. знизилася на 1,5%.

Звітність мобільного оператора і телекомунікаційної компанії KDDI Corp., навпаки, порадувала трейдерів. Згідно з даними, опублікованими компанією, її чистий прибуток за період з квітня по вересень зросла на 104,4% порівняно з показником річної давності, досягнувши рекордного значення в 163,01 млрд ієн (1,67 млрд дол.). Цю позитивну тенденцію компанія пояснила сильними продажами смартфонів. Котирування KDDI Corp.. за результатами сесії виросли на 2,4%.

Серед тих, хто публікує звіти про свою фінансову діяльність, також виявилися компанія чорної металургії Kobe Steel Ltd., конгломерат Hitachi Ltd., компанія - виробник систем промислової автоматизації та промислових роботів Fanuc Corp., а також виробник напівпровідників Tokyo Electron Ltd. Акції Kobe Steel Ltd. виросли в ціні на 1,7%, котирування Hitachi Ltd. опустилися на 0,6%, а ринкова капіталізація Fanuc Corp.. скоротилася на 1,8%.

Великі японські експортери закрили торги наступною динамікою. Котирування Toyota Motor просіли на 0,6%, акції Mazda Motor Co. подешевшали на 0,5%. Ринкова капіталізація виробника фототехніки Canon Inc. скоротилася на 1%, а Richoh Co. Ltd. - на 0,7%.
Японські банки також відзначилися низхідною динамікою. Котирування Mizuho Financial Group просіли на 1%, ринкова капіталізація Awa Bank скоротилася на 1,7%, а папери Nomura Holdings Inc. стали легше на 0,7%.

За підсумками торгів 29 жовтня 2013р. індекс Nikkei знизився на 0,49% і склав 14325,98 пункту. Курс долара до ієни знизився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,04 ієни і склав на закритті фондових торгів 97,56 ієни/дол.