ua en ru

Фондові індекси в США демонструють помірне зростання на початку сесії (доповнення)

Фондові торги в США відкрилися помірним зростанням провідних індексів після виходу даних щодо роздрібних продажів у липні 2011 р. Міністерство торгівлі країни повідомило, що показник підвищився на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем (максимум з березня ц.р.). Аналітики прогнозували підвищення роздрібних продажів на 0,6% в місячному численні. Позитивна статистика надихнула інвесторів, вселивши в них упевненість у стійкості відновлення провідної світової економіки.

Таким чином, індикатор переважив негатив двох інших показників, наведених вже після відкриття торгів: Міністерство торгівлі країни повідомило, що запаси вироблених товарів, комплектуючих і напівфабрикатів на складах США в червні 2011 р. в порівнянні з травнем ц.р. виросли на 0,3%. Аналітики очікували зростання показника на 0,6% в місячному обчисленні; Reuters і Мічиганський університет привели значення індексу споживчої довіри в США, яке, за попередніми даними, у серпні 2011р. склало 54,9 пункту. Аналітики очікували, що значення індексу складе 63 пункти.

Акції Nvidia Corp. подорожчали на 2,08% після того, як виробник графічних процесорів привів прогноз по продажах, що виявився краще ринкових очікувань. Ринкова капіталізація найбільшого в світі виробника персональних комп'ютерів - американської Hewlett-Packard (HP) збільшилася на 2,3%: аналітики Jefferies Group Inc. підвищили оцінку акцій HP. Папери Wal-Mart Stores Inc. подешевшали на 0,7% після повідомлення про те, що рітейлер найняв UBS в якості консультанта для можливого придбання французького мережевого оператора Carrefour SA. Котирування виробника програмного забезпечення Oracle Corp. відступають на 1,67% після пониження фахівцями RBC оцінки паперів компанії.

Станом на 18:00 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 82,04 пункту (+0,74%) - до 11225,35 пункту, індекс S & P - на 4,39 пункту (+0,37%) - до 1177 , 03 пункту, а індекс Nasdaq - на 11,02 пункту (+0,44%) - до 2503,7 пункту.