ua en ru

Фондові біржі Китаю відкрилися у плюсі після дводенного падіння

Фондові біржі Китаю відкрилися у плюсі після дводенного падіння Фото: фондові біржі Китаю

Це пов'язують з діями Народного банку КНР, який знизив ставку за річними кредитами

Ключові біржові індекси Китаю опинилися в плюсі на відкритті торгів у середу, 26 серпня, після двох днів падіння, передає РБК.

Як зазначає Reuters, це пов'язано з діями Народного банку Китайської Народної Республіки (КНР), який напередодні прийняв рішення знизити ставку за річними кредитами на 25 б.п. до 4,6%.

Індекс CSI 300 на відкритті виріс на 0,7%. Індекс Шанхайської фондова біржі додав 0,5%. За останні три сесії ці показники впали на 19%.

Як зазначає Bloomberg, після відкриття в зеленій зоні індекси китайської біржі стали коливатися, опиняючись то в плюсі, то в мінусі. До 5:34 за київським часом Shanghai Composite знову просів, опустившись на 1,89%. При цьому через годину, до 6:39, індекс перевищував рівень закриття на 0,68%. У свою чергу, CSI 300 опускався на 2,97%, однак потім піднявся на 1,21% порівняно з учорашнім закриттям.

Нагадаємо, 24 серпня на відкритті торгів фондовий індекс Китаю Shanghai Composite впав на 8% і склав 3 226 пунктів. Вчора основні фондові індекси Китаю на відкритті торгів знову продемонстрували різке падіння.