ua en ru

У Фонді гарантування пояснили, як реструктуризувати іпотечні кредити

У Фонді гарантування пояснили, як реструктуризувати іпотечні кредити Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Більшість звернень надійшло від боржників "Дельта банк" і банку "Надра"

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) опублікували п'ять кроків до реструктуризації іпотечної заборгованості. Про це повідомила прес-служба Фонду.

Для реструктуризації іпотечної заборгованості необхідно звернутися до банку, уточнити умови реструктуризації, подати відповідну заяву та зачекати прийняття рушення про можливість реструктуризації вашої заборгованості. У разі отримання позитивного висновку необхідно укласти додаткову угоду та здійснити початковий платіж.

У Фонді гарантування пояснили, як реструктуризувати іпотечні кредити

Фото: прес-служба ФГВФО

"Ключові положення реструктуризації - перегляд процентної ставки (на період реструктуризації вона встановлюється на рівні 0,01% річних) та черговості погашення кредитної заборгованості (у першу чергу відбуватиметься погашення основної суми кредиту)", - йдеться у повідомленні.

На період реструктуризації встановлюється така черговість погашення кредитної заборгованості:

  • проценти за користування кредитними коштами, нараховані відповідно до умов реструктуризації - 0,01% річних
  • комісійні винагороди, нараховані відповідно до умов реструктуризації;
  • заборгованість за основним боргом ("тіло" кредиту).
У Фонді гарантування пояснили, як реструктуризувати іпотечні кредитиУ Фонді гарантування пояснили, як реструктуризувати іпотечні кредити

Фото: прес-служба ФГВФО

У Фонді зазначили, що більше половини звернень щодо реструктуризації іпотечних кредитів надійшли від позичальників АТ "Дельта банк" і банку "Надра".

Зазначається, що 23 березня 2018 року набрало чинності Положення про проведення реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб, виконання зобов’язань за якими забезпечене іпотекою, перед банками, процедура ліквідації яких здійснюється ФГВФО.

Нагадаємо, 8 лютого ФГВФО затвердив умови реструктуризації іпотечних кредитів фізосіб в неплатоспроможних банках.