ua en ru

З Фонду COVID-19 витратили лише 35% коштів

З Фонду COVID-19 витратили лише 35% коштів Фото: люди в масках (РБК-Україна)

Станом на 11 вересня, з Фонду COVID-19 встигли витратити лише близько третини коштів - 34,7%, або приблизно 23 млрд гривень. Гроші витратять за 17 напрямами.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Мільярди проти вірусу: як влада витрачає гроші на боротьбу з пандемією".

На потреби сфери охорони здоров'я виділили понад 14 млрд гривень, проте витрачено тільки 499 млн гривень.

Великі суми підуть також на потреби Мінекономіки, на Фонд по безробіттю - майже 7 млрд гривень. З них відомство вже використало близько 94%. Ще 3,62 млрд гривень виділили для Мінсоцполітики на Фонд соцстрахування (лікарняні і соцдопомогу працівникам), а також на допомогу для дітей "ФОПів".

Близько 2,5 млрд гривень спрямують Міністерству внутрішніх справ на доплати нацгвардійцям, прикордонникам і поліцейським. З цієї суми МВС витратило майже 95%.

В повному обсязі Міністерство освіти і науки повернуло абітурієнтам виділені 52,5 млн гривень за скасування пробного ЗНО. Міністерство розвитку громад і територій витратило всі виділені йому 1,6 млрд гривень на будівництво і ремонт приймальних відділень опорних лікарень.

Також є відомства, які поки ще не витрачали належні їм кошти. Це Міністерство культури і інформполітики, Мінмолоді та спорту, а також Фонд держмайна.

Зазнаимо, Рада дозволила використовувати кошти фонду на будівництво і ремонт доріг. На ці роботи Кабмін направив 35 млрд гривень.

Нагадаємо, Кабмін доручив проконтролювати витрати Фонду COVID-19.

Раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявляв, що влада зможе оперативно знайти гроші на боротьбу з коронавірусом.