ua en ru

Фонд "Українська перспектива" стане об'єднавчою силою для розвитку регіону і країни, - Вілкул

Олександр Вілкул презентував громадську організацію Фонд "Українська перспектива". Про створення фонду він оголосив на сесії Дніпропетровської обласної ради.

"Сьогодні наша країна переживає найглибшу кризу в історії своєї Незалежності. Країна розколота, брат пішов на брата, гинуть люди, економіка перебуває на межі катастрофи. Але вихід із ситуації є. Об'єднуючою ідеєю Фонду "Українська перспектива" є те, що ми, жителі України - єдиний народ, ми повинні об'єднатися і підтримати один одного", - сказав Вілкул на презентації Фонду.

Він закликав жителів, громадські організації і партії приєднатися до ініціатив Фонду, які включають в себе проекти, спрямовані на розвиток Дніпропетровської області та країни.

"Наші принципи зафіксовані в Маніфесті - ми закликаємо об'єднатися для досягнення ключової мети, яка стоїть перед усіма українцями, які вірять і готові діяти в інтересах своєї країни. Ми виступаємо за єдність України і економічний розвиток регіонів. Наше гасло: Від сміливих рішень - до гідних справ!", - сказав Вілкул.

"Фонд є об'єднанням конструктивних сил суспільства. Ми - реалісти. В умовах кризи єдино ефективною є збалансована політика, побудована на основі діалогу, з урахуванням специфіки регіонів", - підкреслив голова Фонду.

Серед напрямків роботи Фонду - підтримка розширення повноважень регіонів, у тому числі просування ініціатив з розвитку Дніпропетровської області через Верховну Раду та регіональні органи влади, міжнародна діяльність - співробітництво з Асамблеєю Європейських регіонів та іншими міжнародними організаціями, реалізація гуманітарних та соціальних проектів.

Серед проектів, якими опікується Фонд - гуманітарний проект "Надай допомогу!" що займається підтримкою жителів із зон конфлікту в Донецькій і Луганській областях. "Ми вже вивезли із зони конфлікту 137 дітей і забезпечили їх проживанням і всім необхідним у криворізьких дитячих таборах. До кінця місяця ми вивеземо ще 250 дітей", - підкреслив Вілкул.

Також підтримка буде надана і молоді з Донецької та Луганської областей, які вступають до ВНЗ, технікумів і ПТУ Кривого Рогу. "Під кулями вчитися не можна. Молоді люди будуть забезпечені гуртожитками та іншою необхідною підтримкою. Ми можемо надати допомогу кільком тисячам хлопців", - сказав глава Фонду.

Фонд підтримує волонтерський рух. Найближчим часом планується відправлення каравану гуманітарної допомоги в зону конфлікту. В його комплектуванні активну участь беруть жителі Дніпропетровської області.

Довідково:

Телефон Фонду "Українська перспектива" 056 732 34 60