ua en ru

Фонд Сороса визнали в Росії небажаною організацією

Фонд Сороса визнали в Росії небажаною організацією Фото: Джордж Сорос

Заборонена діяльність Фонду Відкрите суспільство та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння

Генеральна прокуратура Росії визнала небажаноїюдіяльність на території РФ двох іноземних неурядових організацій, які фінансуються Джорджем Соросом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"За результатами вивчення отриманих матеріалів Генеральна прокуратура Російської Федерації прийняла рішення про визнання небажаної на території Російської Федерації діяльності іноземних неурядових організацій - Фонду Відкритого суспільства (Open Society Foundations) та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння (OSI Assistance Foundation)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рішення прийнято у зв'язку зі зверненням Ради Федерації до генерального прокурора, міністра закордонних справ і міністра юстиції про перевірку організацій, включених в так званий патріотичний "стоп-лист".

"Встановлено, що діяльність Фонду Відкритого суспільства (Open Society Foundations) та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння (OSI Assistance Foundation) становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеки держави", - відзначили в російській генпрокуратурі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко нагородив американського фінансиста й інвестора Джорджа Сороса орденом Свободи.

Зазначимо, Джордж Сорос вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в Росії.