ua en ru

Фонд Sigma Bleyzer зайнявся сільським господарством в Україні

Інвестиційний фонд Sigma Bleyzer повідомив, що зайнявся сільським господарством в Україні. Фонд придбав права оренди близько 80 тис. га сільськогосподарських угідь і планує більш ніж удвічі збільшити земельний банк, пише "Комерсант-Україна".

За словами директора компанії Вадима Бодаєва, компанія розраховує збільшити площу угідь до 200 тис. га - землі планується використовувати для вирощування всіх традиційних зернових культур (наприклад пшениці, ячменю, кукурудзи). "Це перша інвестиція фонду в сільське господарство в Україні", - сказав пан Бодаєв, уточнивши, що аграрний напрямок буде виділено в окрему компанію - Harmelia.
У Sigma Bleyzer пояснили, що вважають аграрний напрямок привабливим - у зв'язку з прогнозами зростаючого споживання сільгосппродукції у світі, яке спричинить і зростання цін на неї.

Фонд Sigma Bleyzer заснований в 1994 році харків'янином Майклом Блейзером. Фонд управляє активами на 1 млрд дол. у країнах, що розвиваються. В Україні володіє частками найбільшого оператора кабельного телебачення "Воля" і парфумерної мережі "Космо".