ua en ru

Фонд держмайна запускає проект з продажу об'єктів малої приватизації через Prozorro

Фонд держмайна запускає проект з продажу об'єктів малої приватизації через Prozorro Фото: Prozorro

"Пілот" з продажу об'єктів малої приватизації готувався кілька місяців

Фонд державного майна України запускає пілотний проект приватизації невеликих державних підприємств через електронний майданчик Prozorro. Про це повідомлє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов зазначив, що "пілот" з продажу об'єктів малої приватизації готувався кілька місяців.

"Це найважливіший крок у розвитку ProZorro.Продажі. Ми вже продаємо через електронні аукціони активи збанкрутілих банків, майно державних та комунальних підприємств, матеріали та обладнання, які були у вжитку, а також права оренди. Тепер у системі з'являться ще й об'єкти, якими управляє Фонд державного майна ", - повідомив він.

Як наголошується, аукціони з продажу об'єктів в рамках пілотного проекту будуть проводитися за правилами електронної системи ProZorro.Продажі. При цьому загальна процедура продажу Фонду державного майна залишиться без змін.

Так, в перелік об'єктів, які планується виставити на продаж, увійшли майнові комплекси пансіонатів і баз відпочинку, автомобілі, колишні у вживанні, баштові крани, нежитлові будівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що електронна система держзакупівель Prozorro автоматично заблокувала тендери Державної фіскальної служби по закупівлі обладнання для митних пунктів пропуску на суму 508,2 млн гривень.