ua en ru

Фонд держмайна оголосив конкурс з відбору оцінювача для акцій ОПЗ

Фонд держмайна оголосив конкурс з відбору оцінювача для акцій ОПЗ Фото: ФДМУ вибере оцінювача для акцій ОПЗ

Заявки приймаються до 15 лютого включно, а сам конкурс пройде 19 числа

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив конкурс з відбору суб'єктів оціночної діяльності для оцінки пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) для приватизації. Інформація про це розміщена на сторінці фонду.

У повідомленні йдеться, що буде оцінюватися пакет у розмірі 94,567% статутного капіталу товариства, який повинен бути проданий на конкурсі з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. Також оцінці підлягає пакет акцій ОПЗ розміром 99,567% статутного капіталу ОПЗ, який підлягатиме продажу на конкурсі з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону, у разі, якщо законодавство зміниться.

Обидва пакети будуть оцінюватися паралельно, щоб продемонструвати громадськості різницю в ціні на випадок, якщо не будуть підтримані зміни в законодавстві і доведеться продавати не об'єднаний і посічений пакет цінних паперів підприємства.

Конкурс буде проведено о 14:00 19 лютого 2016 року у Фонді державного майна. Заявки приймаються до 18:00 15 лютого 2016 року.

За даними ФДМУ, фонд повністю реформував систему конкурсного відбору суб'єктів оціночної діяльності, запровадивши такий механізм, який дозволяє учасникам конкурсу чесно конкурувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує, що ОПЗ буде приватизований у 2016 році.