ua en ru

Фонд гарантування вкладів готує до продажу банк сина Януковича

Фонд гарантування вкладів готує до продажу банк сина Януковича Фото: ФГВФО готує до продажу банк Януковича-молодшого

Ліквідаційна маса банку "ВБР" оцінена в 6,1 млрд гривень

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб затвердила ліквідаційну масу ПАТ "ВБР", що належав синові екс-президента України Олександру Януковичу, у сумі не більше 6,10 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба ФВГФЛ.

"За станом на 1 травня 2016ее оціночна вартість перевищила 6,10 млрд гривень. При цьому, балансова вартість ликвидмасы банку без урахування резервів переоцінки, становить 8,72 млрд", - йдеться в повідомленні.


Фонд зазначає, що незалежна оцінка майна банку була проведена двома сертифікованими суб'єктами оціночної діяльності.

За результатами оцінки, в розрізі груп активів складові ліквідаційної маси ПАТ "ВБР" виглядають так:

- кошти, розміщені в інших банках, оцінені в більш 3,17 млрд гривень, при їх балансової вартості 3,03 млрд гривень;

- в 1,52 млрд гривень оцінені кредити, надані юридичним особам (балансова вартість 3,64 млрд гривень);

- 0,20 млрд гривень - кредити, надані фізичним особам (балансова вартість понад 0,50 млрд гривень)

Крім того, у власності банку є цінні папери та інші фінансові інструменти, корпоративні права, які оцінені 0,60 млрд гривень при їх балансової вартості на 0,57 млрд гривень.

Також, більш 0,58 млрд гривень склали залишки в касі і на накопичувальному рахунку в НБУ. Основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та необоротні активи, призначені для продажу, при балансової вартості 0,019 млрд гривень оцінені в 0,014 млрд гривень.

Ринкова ж вартість дебіторської заборгованості, включеної в конкурсну масу, склала 0,01 млрд гривень, при балансовій - більше 0,32 млрд гривень.

Згідно з чинним законодавством, після затвердження результатів інвентаризації майна банку та формування ліквідаційної маси Фонд починає передпродажну підготовку та реалізацію майна банку, що ліквідується.

Тимчасову адміністрацію в ПАТ "ВБР" була введенв з 28 листопада 2014 на підставі постанови Правління НБУ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства" Всеукраїнський банк розвитку "до категорії неплатоспроможних». Процедура ліквідації банку, розпочата 23 грудня 2015 року.

Нагадаємо, в кінці 2015 року НБУ вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати банк ВБР сина Януковича.