ua en ru

Фонд гарантування почав виплати вкладникам банку "Аркада": де отримати гроші

Фонд гарантування почав виплати вкладникам банку "Аркада": де отримати гроші Фото: Акція протесту інвесторів банку "Аркада" за відновлення будівництва житлових комплексів (Віталій Носач, РБК-Україна)

Для отримання суми до 200 тисяч гривень потрібен паспорт та код

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 29 вересня розпочав виплати коштів вкладникам банку "Аркада". Виплати здійснюються за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку в межах 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Як зазначається в повідомленні, для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до будь-якого із банків-агентів з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу. Також потрібен ідентифікаційний податковий номер.

"Виплати здійснюються у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень незалежно від кількості вкладів в одному банку", - йдеться в повідомленні ФГВФО.

Нагадаємо, Національний банк України 25 серпня відніс банк "Аркада" до категорії неплатоспроможних, а 26 серпня до банку була введена тимчасова адміністрація. Понад 90% вкладників банку отримають свої гроші в повному обсязі. Це більше 5000 осіб, їх вклади становлять менш ніж гарантована державою сума 200 тисяч гривень. Загалом Фонд гарантування виплатить таким вкладникам 285 млн гривень.

Національний банк України 24 вересня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ АКБ "Аркада".