ua en ru

Фонд FreezeOil заявив про розірвання договору оренди активів "БРСМ-Нафта"

Фонд FreezeOil заявив про розірвання договору оренди активів "БРСМ-Нафта"

Фонд розриває договір оренди активів з компанією "Стейт-Оіл" достроково

Фонд FreezeOil достроково розриває договір оренди активів з компанією "Стейт-Оіл" - оператора мережі АЗС під торговою маркою "БРСМ-Нафта". Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на офіційну заяву прес-служби Фонду.

Зокрема, причиною радикального рішення в FreezeOil називають звинувачення на адресу оператора з боку контролюючих та податкових органів за фактами масових порушень в області ухилення від податків, недотримання технічних вимог до виробництва палива, а також виготовлення контрафактної продукції.

"Після програшу суду по одному з епізодів компанія-оператор зайняла абсолютно неконструктивну позицію і відмовилася виправити сформоване становище", - відзначили в прес-службі.

FreezeOil підкреслює, що, входячи на ринок України в 2014 році, неодноразово декларував "свою прихильність цивілізованим принципам ведення бізнесу і неухильному дотриманню всіх вимог законодавства".

"У цьому зв'язку співпрацю з компанією-оператором "Стейт-Оіл", яка підозрюється у заподіянні значної шкоди державі та екології і визнана Українським судом винною, суперечить фундаментальним морально-етичним принципам Фонду та його акціонерів", - заявили у Фонді.

Голова ради директорів Фонду FreezeOil, професор Роланд Піпер заявив про готовність повернути управління та розпорядження об'єктами в свої руки. Він також повідомив про особисті зустрічі з генеральним прокурором України і послом Нідерландів, в ході яких ними вже піднімалося питання про "неприйнятну поведінку" компанії-оператора "Стейт-Оіл" та про необхідність його заміни. Зазначається, що Фонд повністю співпрацює з правоохоронними органами України та Євросоюзу в цьому питанні.

Роланд Піпер також розповів про плани вибору нової компанії-оператора, яка демонструвала б не тільки високу результативність, але і тверду прихильність до роботи в правовому полі, а також повагу до міжнародних принципів ділової етики.

За його словами, роботу доведеться вести під іншою торговою маркою, яка не заплямувала свою репутацію "сумнівними операціями". Професор підкреслив, що стягнення заподіяної шкоди буде звернено на осіб, які керували операціями "Стейт-Оіл" і які привели компанію до порушень, незалежно від їх місця розташування і спроб ухилитися від відповідальності.

Зазначимо, голландський Фонд FreezeOil володіє мережею автозаправних станцій на території України. Компанія заявляє про соціальну орієнтованість, підтримку Української ліги баскетболу та активну участь в питаннях налагодження двосторонніх ділових відносин між Нідерландами і Україною.

Крім мережі АЗК на території України, компанія також розробляє кілька капіталомістких ініціатив в галузі альтернативної енергетики.