ua en ru

У Флориді сформувалися п'ять торнадо

У Флориді сформувалися п'ять торнадо Фото: торнадо

У Сент-Лусы торнадо може обрушитися на атомну електростанцію

Щонайменше п'ять торнадо сформувалися в неділю в штаті Флорида, де вирує ураган "Ірма". Про це повідомляє Національна метеорологічна служба США.

Як наголошується, торнадо з'явилися на сході та у центральній частинах штату, в округах Сент-Лусі, Бревард, Майамі-Дейд, Мартін і Індіана-Рівер. У Сент-Лусі торнадо може обрушитися на атомну електростанцію енергетичної компанії Florida Power & Light (FPL).

Голова FPL Ерік Силоджи інформував раніше про рішення припинити напередодні урагану роботу двох АЕС. Станція Turkey Point у Хомстеді 25 років тому витримала натиск урагану "Ендрю", продовжувала функціонувати, хоча і зазнала збитків на мільйони доларів. Другий об'єкт розташований в окрузі Сент-Лусі.

Як повідомив Національний центр спостереження за ураганами США, швидкість вітру в епіцентрі "Ірми" знизилася з 58,1 м/с до 53,7 м/с, що відповідає третій з п'яти категорій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ураган "Ірма", який завдав значних руйнувань на Кубі та інших островах у Карибському басейні, досяг узбережжя штату Флорида. Вранці 10 вересня 2017 року потужний ураган вдарив по архіпелагу островів Флорида-Кіс, викликавши перші жертви серед населення.