ua en ru

Фійон спростував отримання 50 тис. доларів за зустріч з Путіним

Фійон спростував отримання 50 тис. доларів за зустріч з Путіним Фото: Франсуа Фійон

За словами кандидата в президенти Франції, він отримав гроші за консультаційні послуги

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон назвав брехливою інформацію про отримання ним 50 тис. доларів за організацію зустрічі ліванського бізнесмена Фуада Махзумі з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомляє L'Express.

"Це - брехня", - сказав Фійон. За його словами, він отримав зазначену суму від Махзумі за консультування компанії Future Pipe Industries - за "абсолютно законну професійну діяльність".

Так, кандидата в президенти Франції французькі ЗМІ запідозрили в отриманні великої грошової суми за організацію зустрічі ліванського мільярдера з президентом Росії в рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав повідомлення про виплату грошової суми Франсуа Фійону за організацію зустрічі ліванського бізнесмена і президента Росії "фейком". За його словами, зустрічі відбулися, так як головна мета Путіна на економічному форумі - "спілкування з максимальною кількістю підприємців".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франсуа Фійон звинуватив чинного президента Франсуа Олланда у стеженні за політичними опонентами і прослуховування їх телефонів.