ua en ru

Fitch погіршило прогноз зростання ВВП України на 2017

Fitch погіршило прогноз зростання ВВП України на 2017 Фото: Fitch Ratings

Fitch прогнозує зростання ВВП в поточному році на рівні 2%

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зростання ВВП України в 2017 році, однак підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах на рівні "B-". Про це йдеться в релізі Fitch.

Зокрема, Fitch погіршило прогноз зростання ВВП в 2017 році з 2,5% до 2%, в тому числі у зв'язку з блокадою Донбасу, яка може негативно вплинути на гірничодобувну, металургійну та енергетичну галузі.

"Ми прогнозуємо, що зростання в 2017 році сповільниться до 2%, перш ніж прискориться в 2018 році до 3%", - йдеться в повідомленні.

Агенція зазначила, що зростання ВВП в наступному році може статися на фоні підвищення споживчого попиту і збільшення інвестицій.

Крім того, Fitch прогнозує, що середня інфляція в Україні у 2017 році знизиться до 11,2% порівняно з 14,9% в минулому році, а міжнародні резерви до кінця року можуть зрости до 18,1 млрд доларів. У той же час довгостроковий рейтинг України в іноземній і національній валютах підтверджено на рівні "В-".

Нагадаємо, раніше МВФ погіршив прогноз зростання ВВП на 2018 рік для України.