ua en ru

Fitch і S&P підвищують рейтинги "ПриватБанку"

Fitch і S&P підвищують рейтинги "ПриватБанку" Фото: ПриватБанк

Fitch вже підняло рейтинги банку до рівня ССС, тоді як S&P заявив про початок процедури перегляду

Міжнародні рейтингові агентства Fitch і S&P підвищують рейтинги "Приватбанку". Зокрема Fitch підвищило "Рейтинг дефолту емітента" і "Рейтинг стійкості" банку до рівня ССС. Одночасно S&P заявило про те, що почало процедуру перегляду рейтингу фінустанови. Про це повідомляє прес-служба банку.

У повідомленні говориться, що Fitch підвищило рейтинги банку після успішного завершення финчреждением угоди з міжнародними інвесторами. Згідно зі шкалою рейтингів агентства, рівень ССС говорить про те, що кредитний ризик є значним, а дефолт видається реально можливим.

Що стосується дій S&P, то агентство повідомило про початок процедури перегляду у бік підвищення кредитного рейтингу фінустанови також після завершення угоди. Однак, перед підвищенням, агентство відповідно до своєї методології тимчасово знизить рейтинг банку - до рівня SD. Ця процедура є технічною, повідомляє прес-служба банку. Вона обов'язкова у зв'язку з укладенням між банком та інвесторами угоди про продовження терміну випуску єврооблігацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "ПриватБанк" збільшив статутний капітал на 220 млн доларів за підсумками угоди продовження субординованого боргу на міжнародних ринках, повідомляє прес-служба фінустанови.