ua en ru

Fitch прогнозує зниження ВВП України в 2014 р. на 5%

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зниження валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2014 р. на 5%.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зниження валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2014 р. на 5%. Про це йдеться в звіті агентства.

"Криза буде чинити тиск на економіку України. Ми прогнозуємо, що ВВП скоротиться на 5% у цьому році", - відзначають аналітики Fitch.

Як відзначають в агентстві, без Криму промислове виробництво в Україні в квітні скоротилося на 6% щодо попереднього року, і споживчі витрати помітно знизилися, особливо на сході країни.

"Інфляція в квітні склала 3,3%, але Fitch очікує її збільшення у зв'язку з тарифами на газ і перекладанням зниження обмінного курсу. Державні фінанси знаходяться під тиском, але уряд збільшив збір податків і стримав витрати, скоротивши бюджетний дефіцит", - відзначають в Fitch.

На думку аналітиків агентства, такі фактори, як політична стабільність, стале зростання та зменшення бюджетних і зовнішніх дисбалансів були б позитивними для кредитоспроможності і могли б у кінцевому підсумку призвести до підвищення рейтингів України.

Також у Fitch зазначили, що президентські вибори в Україні можуть зміцнити суверенний кредитний профіль держави.