ua en ru

Fitch може припинити присвоювати рейтинги російським компаніям через санкції

Fitch може припинити присвоювати рейтинги російським компаніям через санкції Фото: Fitch може припинити присвоювати рейтинги російським компаніям

Fitch обмежиться збереженням філії компанії, яка буде надавати кредитні рейтинги

Міжнародне рейтингове агентство Fitch може припинити присвоювати рейтинги російським компаніям через санкції, введені країнами ЄС і США проти РФ, повідомляє Bloomberg.

"Для нас як міжнародної компанії зі значною кількістю операцій в США, які проходять по американському законодавству, це дуже проблематично. Це ставить нас у ситуації, в яких ми можемо порушити або російське, або міжнародне законодавство", - сказав глава аналітичного підрозділу Fitch Єн Лінелл.

Він також зазначив, що згідно з новими вимогами російської влади, міжнародні рейтингові агентства повинні відкрити повноцінну російську "дочірню" компанію, щоб продовжити присвоювати рейтинги в національній шкалі.

Лінелл заявив, що Fitch ще не визначилося з рішенням, але швидше за все, агентство відмовиться від створення "дочки" на території Росії і обмежиться збереженням філії компанії, яка буде надавати кредитні рейтинги.

Нагадаємо, Fitch погіршило оцінку стану економіки Росії в 2016 році.