ua en ru

Fitch підвищило рейтинги агрохолдингу "Мрія" з B до B, прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента агрохолдингу Mriya Agro Holding Public Limited в іноземній і національній валюті з рівня B - до B. Про це говориться в повідомленні агентства.

Fitch також підвищило національний довгостроковий рейтинг компанії з рівня " BBB+(ukr) до A-(ukr). Прогноз по рейтингах "стабільний".

Крім того, Fitch підтвердило короткострокові рейтинги компанії в іноземній і національній валюті на рівні B і підвищило рейтинг її пріоритетних незабезпечених облігацій на суму 250 млн дол. з погашенням в 2016 р. з рівня B до B (рейтинг зворотності активів RR4).

"Підвищення рейтингів відображає стабільні зростання і прибутковість "Мрії", а також очікуваний помірний левередж навіть після значних інвестицій в основні засоби в 2012 р. Fitch прогнозує, що компанія буде підтримувати здатність генерувати високий грошовий потік (CFO) і адекватну ліквідність в рамках рейтингу B. Ефективна діяльність, висока прибутковість і адекватна ліквідність "Мрії" є сприятливими моментами, що згладжують фактори ризику, що знаходяться поза межами контролю менеджменту, такі як погодні ризики, регулювання експорту і волатильність цін на зерно на світовому ринку", - відзначає рейтингове агентство.

Mriya Agro Holding (належить Івану Гуті) веде сільськогосподарську діяльність на 295 тис. га землі в Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківської областях у Західній Україні.

Читайте також: S&P знизила прогноз по рейтингах агрохолдингу "Мрія" до "негативного".