ua en ru

Fitch підвищив прогноз по рейтингах 8 банків України до "Позитивного" у зв'язку з підвищенням суверенного рейтингу

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило прогноз по рейтингах "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку", "Банку Форум", "ПроКредит Банку", "Правекс-банку", "ВТБ Банку", "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" до "Позитивного" у зв'язку з підвищенням суверенного рейтингу.Про це йдеться в прес-релізі Fitch.
"Зміна прогнозу по рейтингах ПАТ" УкрСиббанк "," Укрсоцбанку ", ПАТ" Банк Форум "," ПроКредит Банку "(Україна), АКБ" Правекс-Банк "та ПАТ" ВТБ Банк "(Україна) відображає більш високу вірогідність підвищення стелі країниУкраїна ("B") слідом за зміною прогнозу по суверенних рейтингах. Страновой стеля Україні, який відображає трансфертний ризик і ризик конвертації, стримує довгострокові РДЕ банків в іноземній валюті, тому що обмежує ступінь, в якому підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їх рейтингах. Довгострокові РДЕ банків в національній валюті "B +" також беруть до уваги ризики країни України ", - йдеться в повідомленні агентства.
Перегляд рейтингом "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" пов'язаний з тим, що "хоча здатність держави надавати підтримку в разі потреби залишається обмеженою, про що свідчать суверенні довгострокові РДЕ" B ", така здатність в даний час, швидше за все, покращиться, про що свідчить"Позитивний" прогноз ".
Нагадаємо, вчора Fitch підвищив прогноз суверенного рейтингу України до "Позитивного" і підтвердив рейтинг на рівні В.