ua en ru

Fitch підвищило кредитний рейтинг Греції

Fitch підвищило кредитний рейтинг Греції Фото: Fitch Ratings (flickr.com/bertransk)

Зокрема з рівня "CCC" до рівня "B-" із "позитивним" прогнозом

Міжнародне агентство кредитних рейтингів Fitch Ratings услід за двома іншими провідними рейтинговими агенціями світу - Standard&Poor's (S&P) та Moody's - підвищило оцінки боргових зобов'язань Греції. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що ввечері 18 серпня 2017 року стало відомо, що аналітики Fitch підвищили суверенні довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Греції з рівня "CCC" до рівня "B-" із "позитивним" прогнозом.

Експерти Fitch Ratings такий крок пояснюють сталим економічним зростанням Греції та зменшенням політичних ризиків. Підвищення суверенних кредитних рейтингів, як правило, призводить до зниження відсоткової ставки за кредитними зобов'язаннями.

Як повідомляється, це вже третя поспіль світова кредитна агенція покращила прогнози для державних боргових зобов'язань Афін. У липні цього року міжнародне агентство кредитних рейтингів S&P, хоч і залишило оцінку на рівні "B-", але покращило прогноз рейтингу Греції зі "стабільного" до "позитивного". А агенція Moody's у червні підвищила оцінку кредитних зобов'язань Греції з "Caa3" до "Caa2".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз виділить Греції 245 млн доларів для допомоги мігрантам.