ua en ru

Fitch підвищило довгостроковий рейтинг України до "B-"

Fitch підвищило довгостроковий рейтинг України до "B-" Фото: Fitch підвищило довгостроковий рейтинг України

На думку агентства, в банківському секторі ситуація стабілізувалася

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах з "ССС" (ймовірний дефолт) до "В-" (недостатній рівень кредитоспроможності). Про це йдеться в повідомленні агентства.

Прогноз рейтингу стабільний.

Рейтинг випуску облігацій в іноземній і національній валютах України також підвищено з рівня "CCC" до "B-", а короткостроковий РДЕ в місцевій і іноземній валюті з рівня "C" до "B"

Як очікує агентство, дефіцит поточного рахунку збільшиться до 2,5% ВВП в 2016 році і продовжить збільшуватися до 3% у 2018 році.

У повідомленні також сказано, що рівень інфляції - 14,9% - у 2016 році занадто високий і що він не опуститься до передбачених рейтингом "В" 4,6% навіть у разі виконання Україною політики НБУ, спрямованої на зменшення інфляції до 5% в 2019 році.

У банківському секторі, як зазначає агентство, ситуація стабілізувалася, але однаково залишається слабкою, з низьким рівнем капіталізації та неповернених кредитів більш як на 50%, що небезпечно для економічної стабільності та стримує економічне відновлення.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) погіршив прогноз зростання економіки України в 2016 році до 1,5% з 2%.