ua en ru

Fitch знизило рейтинг "Укрзалізниці" у валюті до рівня CC

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг "Укрзалізниці" в іноземній валюті до позначки СС. Про це говориться в повідомленні агентства.

"Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") в іноземній валюті з рівня CCC до CC і підтвердило довгостроковий РДЕ в національній валюті на рівні CCC і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "C", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Fitch знизило з рівня CCC до CC довгостроковий рейтинг в іноземній валюті облігацій Shortline Plc, що є участю в кредиті, на суму 500 млн дол., за яким "Укрзалізниця" є поручителем.

Дані рейтингові дії слідують за недавнім зниженням агентством довгострокового РДЕ України в іноземній валюті з рівня CCC до CC і підтвердженням суверенного довгострокового РДЕ в національній валюті на рівні CCC.

Таким чином, на зниження рейтингу вплинуло те, що РДЕ "Укрзалізниці" знаходяться на одному рівні з рейтингами держави. У відповідності зі своєю методологією з рейтингування компаній держсектора Fitch розглядає "Укрзалізницю" як залежну компанію з підтримкою від держави.

Нагадаємо, раніше S&P знизило довгостроковий рейтинг "Укрзалізниці" до ССС - з "негативним" прогнозом.