ua en ru

Fitch знизив рейтинг українського "​​Банку Форум" до рівня "CC"

Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") ПАТ "Банк Форум" (Україна) в іноземній валюті з рівня "B" до "CC" і довгостроковий РДЕ в національній валюті з рівня "B+" до "CC". Обидва рейтинги виключені із списку Rating Watch "Негативний". Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Зрівнювання довгострокових РДЕ "Банку Форум" з його рейтингом стійкості відображає думку Fitch, що не можна покладатися на надання банку зовнішньої підтримки після укладення угоди існуючим мажоритарним акціонером, Commerzbank AG ("A+"/прогноз "Стабільний"), про продаж 96% частки в "Банку Форум" компанії Smart Holding (Україна).

Fitch вважає, що у Commerzbank немає контрактних зобов'язань або намірів надавати підтримку "Банку Форум" після проведення операції, хоча надання обмеженої підтримки ліквідності можливе до завершення продажу. Fitch розглядає підтримку від Smart Holding як можливу, але не враховує даний момент в рейтингах "Банку Форум" через обмежену прозорість фінансової позиції групи в цілому і того факту, що будь-яка підтримка капіталом банку поки не надавалася. У той же час Fitch відзначає як позитивний фактор, що Smart Holding вже розмістив деякий обсяг фондування в банку. За інформацією, наданою агентству, продаж, швидше за все, буде завершено до кінця жовтня 2012 р. після отримання схвалення від регулятора.

"Рейтинг стійкості "Банку Форум" "СС" відображає високі рівні знецінення в кредитному портфелі банку, помірне резервування під знецінення кредитів і, як наслідок, вразливу позицію капіталу, а також враховує негативний операційний результат до відрахувань в резерви під знецінення. При цьому рейтинг бере до уваги деяку стабілізацію останнім часом депозитної бази банку і його позиції ліквідності після відтоку коштів, що спостерігалося раніше", - говориться в повідомленні Fitch.

Читайте також: Український "Банк Форум" втратив рейтинги Moody's