ua en ru

Fitch знизив рейтинги Kernel, Metinvest BV, МХП

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Kernel та ін. з рівня "AA+(ukr)" до "A(ukr)", Metinvest BV - з рівня "AA+(ukr)" до "BBB(ukr)", ВАТ Миронівський хлібопродукт - з "AA+(ukr)" до "AA-(ukr)".

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг Kernel ті інших компаній з рівня "AA+(ukr)" до "A(ukr)", Metinvest BV - з рівня "AA+(ukr)" до "BBB(ukr)", ВАТ Миронівський хлібопродукт - з "AA+(ukr)" до "AA-(ukr)". Про це йдеться в звіті агентства.

"Fitch Ratings провело низку дій з національними рейтингами дев'яти українських емітентів після рекалібровки української національної рейтингової шкали. Рекалібровка послідувала за недавнім зниженням агентством Fitch суверенного рейтингу країни, що призвело до зміни нашої думки щодо відносної кредитної якості емітентів за українською національною рейтинговою шкалою", - йдеться у звіті.

Так, Fitch знизило національний довгостроковий рейтинг Kernel Holding та ін. з рівня "AA+(ukr)" до "A(ukr)", прогноз "Стабільний", ВАТ Миронівський хлібопродукт - з "AA+(ukr)" до "AA-(ukr)", прогноз "Стабільний", Metinvest BV - з рівня "AA+(ukr)" до "BBB(ukr)", прогноз "Стабільний".

Також агентство підвищило рейтинг DTEK Holding BV з рівня "BB+(ukr)" до "BBB-(ukr)", прогноз "Стабільний", а також рейтинг OJSC Creative Group Public Limited - з рівня "BBB+(ukr)" до "A-(ukr)", прогноз "Стабільний"; підтвердило рейтинг Fintest Trading Co Limited, Mriya Agro Holding Public Limited на рівні "C(ukr)".