ua en ru

Fitch знизив рейтинг "Укрексімбанку" до рівня "обмежений дефолт"

Fitch знизив рейтинг "Укрексімбанку" до рівня "обмежений дефолт" Фото: Укрексімбанк

Зниження рейтингів послідувала за оголошенням банку про досягнення угоди з власниками єврооблігацій обсягом 750 млн дол з погашенням 27 квітня 2015 р. про продовження строку погашення цих паперів

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) в іноземній валюті до рівня "RD" - обмежений дефолт. Про це повідомила прес-служба Fitch.

Як йдеться у повідомленні, агентство також підтвердило рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу банку в іноземній валюті та субординованого боргу в іноземній валюті на рівні "С". Інші рейтинги банку цим рейтинговим дією не порушені.

"Зниження рейтингів послідувала за оголошенням банку про досягнення угоди з власниками єврооблігацій обсягом 750 млн дол з погашенням 27 квітня 2015 р. про продовження строку погашення цих паперів. Відповідно до методології Fitch щодо обміну проблемних боргових зобов'язань, такий обмін має місце, якщо реструктуризація передбачає значне погіршення умов за фінансовим зобов'язанням (включаючи продовження строку погашення) щодо початкових умов і проводиться для уникнення банкрутства, неплатоспроможності, введення зовнішнього управління або дефолту по платежах. Зниження РДЕ "Укрексімбанку" відображає думку Fitch, що продовження строків погашення боргу банку підпадає під ці критерії", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство фінансів України повідомляло про те, що "Укрексімбанк" домовився з кредиторами про реструктуризацію боргових зобов'язань.