ua en ru

Fitch знизив рейтинг "ПриватБанку" до RD

Fitch знизив рейтинг "ПриватБанку" до RD Фото: "ПриватБанк"

Рейтинг "ПриватБанку" знизився у зв'язку із завершенням реструктуризації єврооблігаці

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понилизо рейтинг "ПриватБанку" з рівня C до RD (обмежений дефолт) у зв'язку із завершенням реструктуризації єврооблігацій банку на суму 200 млн. дол. Про це йдеться в повідомленні на сайті агентства.

Зниження довгострокового і короткострокового РДЕ "ПриватБанку" в іноземній валюті до рівня RD і його рейтингу стійкості до рівня f слід за завершенням реструктуризації пріоритетних єврооблігацій банку на суму 200 млн дол., термін погашення по яких наступав 23 вересня 2015 р.

Реструктуризація включала продовження терміну до погашення, але без списання основної суми боргу, а ставка по купону була збільшена. Новий термін погашення за вказаними пріоритетним облігаціях буде залежати від прогресу з реструктуризацією субординованого боргу банку з погашенням в 2016 р. (не має рейтингу Fitch).

Відповідно до методології Fitch обмін проблемних боргових зобов'язань, такий обмін має місце, якщо реструктуризація призводить до значного погіршення умов за фінансовим зобов'язанням емітента (включаючи продовження строку до погашення) щодо початкових умов і проводиться для уникнення банкрутства, неплатоспроможності, введення зовнішнього управління або дефолту по платежах.

Інші рейтинги банку не порушені рейтинговими діями. Рейтинг реструктурованих облігацій вже був на найнижчому можливому рівні C до дефолту.

Fitch очікує розглянути і підвищити рейтинг стійкості, РДЕ і рейтинги боргу банку після того, як буде доступна достатня інформація про кредитоспроможність банку після реструктуризації. У той же час рейтинги, ймовірно, залишаться дуже низькими з урахуванням високих ризиків і країнової стелі України CCC.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" продовжив єврооблігації 2015 р.