ua en ru

Fitch знизив рейтинг "Лемтранс" в нацвалюті до ССС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) української транспортної компанії ТОВ "Лемтранс" у національній валюті до рівня ССС з В-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) української транспортної компанії ТОВ "Лемтранс" у національній валюті до рівня ССС з В-. Про це йдеться в звіті агентства.

Водночас Fitch підтвердив довгостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті на рівні CCC.

"Зниження довгострокового РДЕ "Лемтранс" в національній валюті відображає схильність до тривалої політичної і економічної нестабільності і невизначеності в Україні, що, ймовірно, матиме негативний вплив на показники кредитоспроможності компанії, її ризик рефінансування і валютний ризик. Рейтинги "Лемтранс" оцінюють кредитоспроможність компанії на самостійній основі", - йдеться у звіті.

При цьому аналітики Fitch припускають, що військові конфлікти в Донецькій і Луганській областях можуть призвести до переривання діяльності компанії в цих регіонах.

"Хоча у "Лемтранс" немає яких-небудь істотних основних засобів в зоні конфлікту, його два основних клієнта (DTEK і Metinvest B.V.) мають досить значні активи в цих регіонах, що може позначитися на операційної і фінансової стабільності "Лемтранс". За оцінками компанії, обсяги перевезень в цих регіонах становили 10%-15% від загального обсягу в 2013 р.", - повідомляють у рейтинговому агентстві.