ua en ru

Fitch знизив довгостроковий кредитний рейтинг Банку Англії з AAA до AA+

Fitch знизив довгостроковий кредитний рейтинг Банку Англії з AAA до AA+ зі "стабільним" прогнозом, йдеться в повідомленні агентства. Це відбулося слідом за зниженням суверенного кредитного рейтингу Сполученого Королівства 19 квітня ц.р. з AAA до AA+ з аналогічним стабільним прогнозом.

Експерти Fitch відзначають, що рейтинг Банку Англії як де-факто центрального банку Великобританії безпосередньо залежить від суверенного рейтингу держави. У той час як центральні банки володіють можливістю безконтрольно створювати грошову масу, на практиці прибуток від операцій центробанків направляється в уряд, що лише підкреслює тісний зв'язок між рейтингами урядів та їх центральних банків.

В даний час Fitch оцінює лише трирічні облігації Банку Англії без урахування потенційних витрат банку у вигляді зобов'язань по відношенню до комерційних банків. Крім того, дані зобов'язання можуть вважатися частиною монетарних функцій банку і не підпадати під категорію "боргової" навантаження.

Експерти агентства розраховують, що влада Великобританії у разі необхідності нададуть всебічну підтримку Банку Англії. Зазначимо, що банк належить британському Казначейству.