ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги "Укрексімбанку", "Ощадбанку" і "Південного" на рівні CCC

Fitch підтвердило рейтинги "Укрексімбанку", "Ощадбанку" і "Південного" на рівні CCC Джерело фото:news.29ru.net

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинги трьох українських банків "Укрексімбанку", "Ощадбанку" і "Південного" на рівні CCC. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства.

"Fitch Ratings підтвердило на рівні "CCC" довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній валюті трьох українських банків. Це ВАТ Державний експортно-імпортний банк України ("Укрексімбанк"), ВАТ Державний Ощадний Банк України ("Ощадбанк") і знаходиться у приватній власності Банк Південний", - йдеться в повідомленні.

Підтвердження рівнів підтримки довгострокових РДЕ і рейтингів підтримки "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" відображає думку Fitch про високу готовність української влади надати підтримку цим двом банкам. Дана думка враховує те, що банки знаходяться у 100% державній власності, їх роль у здійсненні політики держави і високу значимість для банківської системи країни, а також приклади підтримки капіталом в минулому при інших урядах.

Повідомляється, що рейтинги "Укрексімбанку" і "Ощадбанку" можуть бути знижені, якщо вони не зможуть акумулювати достатньо іноземної валюти, щоб провести майбутні погашення боргу. І, навпаки, у разі зміцнення їх валютної ліквідності істотно скоротиться короткостроковий ризик дефолту, і це буде сприяти стабілізації рейтингів на поточних рівнях.

Рейтинги банку "Південний" можуть бути знижені у разі подальшого різкого зниження капіталізації в результаті продовження падіння курсу гривні або ослаблення якості активів. Внески капіталу зменшили ризики для рейтингів банку.

Нагадаємо, раніше Fitch знизило рейтинги стійкості українських "Приватбанку" і "ПроКредит Банку".

Fitch також знизило рейтинги 30 російських банків.