ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг "Метінвесту" на рівні B/прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті Metinvest B.V. на рівні B. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

Довгостроковий РДЕ в національній валюті підтверджений на рівні B+, національний довгостроковий рейтинг - AA+(ukr). Всі довгострокові рейтинги підтверджені зі стабільним прогнозом.

Короткостроковий РДЕ "Метінвесту" в іноземній валюті - B, короткостроковий в національній валюті - B і національний короткостроковий рейтинг - F1+(ukr).

Рейтинг зворотності активів компанії - RR4.

"Рейтинги продовжують підтримуватися позицією "Метінвесту" як провідного виробника сталі і залізної руди з низькою собівартістю, а також її високим рівнем вертикальної інтеграції з 185% самообеспеченностью залізною рудою і 65% - коксівним вугіллям", - підкреслює агентство.

Fitch відзначає, що 2012 р. буде важким роком для виробників сталі. Аналітики очікують зниження маржі EBITDA "Метінвесту" до 16% -19% у першому півріччі 2012 р., порівняно з 25,1% у першому півріччі 2011 р.

"Прогноз "стабільний", проте, відображає очікування Fitch, що компанія буде підтримувати прийнятний фінансовий профіль в середньостроковій перспективі до 2014 р., незважаючи на зниження середньої ціни на сталь, мінливі умови попиту, і постійне зростання витрат на сировину протягом що залишився 2012 р.", - пише Fitch.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило рейтинг ДТЕК на рівні B, прогноз "стабільний".

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виросла в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.