ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг Італії на рівні А-

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Італії на рівні А-. Рейтинг підтверджений як в іноземній, так і в національній валюті, прогноз за рейтингом "негативний", повідомляє "Росія 24".

Також був підтверджений короткостроковій рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті на рівні F2.

У повідомленні агентства наголошується, що поточний рейтинг грунтується на очікуваннях того, що стабільний уряд буде сформовано після виборів, що наближаються, а політика уряду буде мати на увазі структурні реформи та інші заходи для забезпечення конкурентоспроможності та зростання національної економіки.

При цьому Fitch очікує, що дефіцит бюджету в 2012 р. складе менше 3% ВВП до виплат по боргу. Також експерти агентства вважають, що впевненість у платоспроможності італійської держави в довгостроковій перспективі перебуває на високому рівні, тому що пенсійна система стійка, а бюджетні показники говорять про стабільному рівні боргу по відношенню до ВВП.

Тим не менш, прогноз "негативний", що відображає політичні ризики, пов'язані з виборами, і, як наслідок, невизначеність щодо економічної та фінансової політики.

Читайте також: Маріо Монті подасть у відставку з посади прем'єр-міністра Італії