ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг ДТЕК на рівні "B", прогноз стабільний

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) ДТЕК в іноземній валюті "B" і в національній валюті "B+" зі стабільним прогнозом. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Агентство також зазначає, що тепер буде оцінювати не компанію DTEK Holdings Limited (Кіпр), а компанію DTEK Holdings BV (Нідерланди), так як вона виступає основною холдинговою компанією групи і гарантом по єврооблігаціям.

Крім того, згідно з повідомленням, Fitch оцінює ризики, пов'язані з фінансовою ситуацією на Кіпрі, для групи ДТЕК як досить обмежені, так як залишки грошових коштів ДТЕК незначні, а угоди групи, проведені через Кіпр або за участю рахунків кіпрських банків за кордоном, мінімальні.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" та ПАТ "Західенерго". Вся вироблювана електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена ​​потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" складає 18,2 ГВт.

Читайте також: Чистий прибуток ДТЕК за підсумками 2012 виріс на 68% - до 5,9 млрд грн