ua en ru

Fitch підтвердило довгостроковий валютний рейтинг агрохолдингу Kernel на рівні "B"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Kernel Holding S.A. в іноземній і національній валюті на рівні "B" і "B+" відповідно. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

Також Fitch підтвердило національний довгостроковий рейтинг компанії на рівні "AA+(ukr)". Прогноз за довгостроковими РДЕ і національного довгострокового рейтингу - "Стабільний".

"Підтвердження рейтингів відображає лідируючі позиції "Кернела" в досить консолідованих сегментах діяльності компанії, високий ступінь вертикальної інтеграції, консервативний підхід до управління ціновим ризиком і адекватне відповідність боргу та виручки/прибутку за валют. Крім того, позитивними факторами для рейтингів є помірний фінансовий левередж групи і сильна ліквідність, які підтримуються за рахунок поліпшення структури боргу за строками погашення", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, чистий прибуток Kernel за І квартал 2012 фінансового року (закінчився 30 вересня 2011 р.) зменшилася порівняно з аналогічним періодом 2011 фінансового року на 5,8% - до 31,98 млн дол.

"Кернел Груп" (ТМ "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька") - один изкрупнейших виробників соняшникової олії в Україні. 41,16% Kernel належать голові ради директорів компанії Андрію Веревському.