ua en ru

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг Австрії на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Австрії за зобов'язаннями в іноземній і національній валютах на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом. Граничне значення рейтингів для країни агентство підтвердило на рівні ААА, короткостроковий РДЕ був підтверджений на рівні F1+. Відповідна інформація міститься в оприлюдненому сьогодні прес-релізі агентства.

Рейтинг Австрії на рівні ААА відповідає ситуації в державі з розвиненою і гнучкою економікою, сильною структурою внутрішніх органів і орієнтованою на стабільний розвиток політикою. Сильні фундаментальні економічні показники дозволили країні швидко вийти з періоду рецесії 2008-2009рр., зберігши низький рівень безробіття і відносно стійку фіскальну позицію (в порівнянні з іншими державами єврозони).

У той же час сильна залученість австрійських банків в східноєвропейські операції і значний обсяг активів слабких держав регіону на балансі представляють ризик розвитку економіки країни, хоча і незначний, і на даний момент не представляє загрози рейтингу країни на найвищому рівні ААА, відзначає Fitch.

Певні ризики для рейтингів Австрії пов'язані і з системною кризою єврозони, до якої держава не має імунітету. Незважаючи на вжиті європейською владою заходи по боротьбі з кризою (прийняття пакту фінансової стабільності та тендери ЄЦБ з надання комерційним банкам дешевих кредитів терміном на три роки), її закінчення ознаменує лише планомірне відновлення економіки регіону.

Fitch відзначає, що австрійська економіка в I півріччі 2011 р. демонструвала хороші темпи зростання. Рівень безробіття (4,2%) перебуває на найнижчій позначці в Євросоюзі.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило найвищий рейтинг Євросоюзу. При цьому, рейтинг Австрії був збережений на рівні ААА, однак прогноз по рейтингу був змінений зі "стабільного" ​​на "негативний".