ua en ru

Fitch підтвердило довгострокові рейтинги України на рівні B/прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні B з "стабільним" прогнозом. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Також Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ на рівні B і рейтинг країнової стелі України B.
"Підтвердження рейтингів відображає тонкий баланс в області зовнішнього фінансування. Валютні резерви Національного банку України (НБУ) були стабільними в період з січня по квітень 2012 р. на рівні близько 31 млрд дол. (що відповідає трьом місяцям від платежів по рахунку поточних операцій), а потім відбулося зниження в травні і червні, яке частково було викликане великими виплатами за зовнішнім боргом. Тиск на резерви може знову виникнути з III кв. 2012 р.", - говориться в повідомленні.

Fitch очікує, що дефіцит рахунку поточних операцій досягне 6% ВВП до 2012 р., однак основний тиск припадає на рахунок капіталу.

"Попит на іноземну валюту з боку населення, що призвело до скорочення резервів в 4 кв. 2011 р., судячи з усього, посилився в червні і може підвищитися ще... Україна має один з найнижчих показників зовнішньої ліквідності серед суверенних емітентів, які рейтингує Fitch: у 2012 р. цей показник очікується на рівні 55%. На зовнішній борг приватного сектора припадає значна частка обслуговування боргу, однак на агрегованої основі рівні пролонгації після кризи становлять понад 100%. Обмежена здатність країни рефінансувати зовнішній держборг створює ризики тиску на обмінний курс і зниження резервів", - відзначило агентство.

Нагадаємо, раніше Fitch знизило прогноз зростання ВВП в Україні в 2012 р. з 4% до 1,6%.