ua en ru

Fitch підтвердив рейтинг агрохолдингу МХП на рівні ССС

Fitch підтвердив рейтинг агрохолдингу МХП на рівні ССС Фото: Fitch Ratings

Рейтинг відображає нестабільність в країні, де компанія веде діяльність і де розміщені активи

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) на рівні ССС. Повідомлення про це агенція розмістила на своєму сайті.

Довгостроковий рейтинг дефолту емітента (IDR) в іноземній і національній валюті МХП на рівні ССС говорить про те, що дефолт залишається можливим, а здатність компанії виконувати свої фінансові зобов'язання залежать від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

У повідомленні Fitch Ratings говориться, що підтвердження агентством рейтингу агрохолдингу на рівні ССС відображає політичну та економічну ситуацію в Україні. Зокрема, ту нестабільність в країні, яка може негативно відіб'ється на фінансовій гнучкості компанії і її можливості виконувати свої боргові зобов'язання.

"Миронівський хлібопродукт" - вертикально інтегрована агропромислова компанія України, заснована в 1998 р. Контрольний пакет акцій належить бізнесменові Юрію Косюку.

Основні напрямки діяльності МХП - рослинництво, птахівництво та інші сільськогосподарські операції.

Нагадаємо, раніше Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) заявив про те, що розглядає проект надання МХП кредиту в розмірі 85 млн дол.