ua en ru

Fitch оцінює в 1,5 млрд дол. витрати страхових компаній від вибухів у Китаї

Fitch оцінює в 1,5 млрд дол. витрати страхових компаній від вибухів у Китаї Фото: наслідки вибухів в Китаї

Цей випадок може стати найдорожчим за останні кілька років

Міжнародне рейтингове агентство Fitch оцінює в 1-1,5 млрд дол. витрати китайських страхових компаній від вибухів у Тяньцзіні. Про це говориться у звіті Fitch.

"Застраховані збитки від серії вибухів на хімічному складі в Тяньцзіні 12 серпня, швидше за все, будуть істотні для китайських страхових компаній, вони потенційно можуть перевищити 1-1,5 млрд дол.", - повідомляє Fitch.

На думку аналітиків Fitch, значні наслідки від вибухів можуть зробити цей випадок одним з найбільш дорогим у страховій сфері Китаю за останні кілька років. Агентство очікує, що кількість зареєстрованих страхових випадків буде рости в найближчі кілька тижнів.

Fitch вважає, що страхові претензії від вибухів мають всі шанси підірвати фінансові показники деяких регіональних гравців на страховому ринку Китаю. Тим не менш, поки ще рано говорити про те, наскільки цей інцидент серйозно позначиться на кредитній міцності страхового сектора країни в цілому.

Більшість претензій буде пов'язано зі страховками моторів, вантажів і майна. Проте, претензії за медичними полісами і страхування життя також можуть бути досить істотними.

Нагадаємо, вибухи і пожежі в порту Тяньцзиня в Китаї завдали корпорації Renault збиток в 33 млн дол.