ua en ru

Фіскальна служба припинила махінації з ПДВ в держкомпанії на суму в 326 млн гривень

Фіскальна служба припинила махінації з ПДВ в держкомпанії на суму в 326 млн гривень Фото: ДФС запобігла спробі незаконного відшкодування коштів

Співробітники ДФС оглянули склади сільськогосподарської компанії

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби в Києві виявили факт безпідставного завищення посадовими особами державної компанії суми податку на додану вартість (ПДВ) на 326 млн гривень з подальшим відшкодуванням з бюджету. Про це повідомляє сайт Державної фіскальної служби України.

"В рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.15 та ч. 5 ст. 191 КК України встановлено, що службові особи державної компанії, яка займається державним управлінням загального характеру, в порушення низки пунктів Податкового кодексу безпідставно завищили суму бюджетного відшкодування майже на 326,2 млн гривень", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що співробітники податкової міліції здійснили огляд складських приміщень, де згідно з документами зберігається сільськогосподарська продукція та цукор, за рахунок придбання яких було сформовано податковий кредит з ПДВ.

Нагадаємо, ДФС запобігла спробі незаконного відшкодування понад 103,3 млн гривень ПДВ.