ua en ru

Фірташ: відставка Абромавичуса показала, що нинішній Кабмін є політичним банкрутом

Фірташ: відставка Абромавичуса показала, що нинішній Кабмін є політичним банкрутом Фото: Дмитро Фірташ

Фірташ упевнений, що Кабмін Яценюка повинен піти у відставку

Український бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса показала, що нинішній Кабінет міністрів України є політичним банкрутом. Про це Фірташ розповів в інтерв'ю австрійському виданню Kurier.

"Те, що я бачу сьогодні в Україні - це нездатність американської стратегії. На мій погляд, Україна управляється зовнішніми силами. І не дуже ефективним. Однак Україна не є поодиноким випадком. Ми бачили, що політика США не була успішною на Близькому Сході і в інших країнах. А в першу чергу від цього страждає Європа, зокрема через міграції. Але Україна-це Європа... Я переконаний, що Україна для Європи може бути величезним ринком. Але: відставка Айвараса (міністр економіки України Айварас Абромавічус - ред.) говорить мені, що нинішній уряд є політичним банкрутом. Там немає програми реформування. І це виглядає, ніби найголовніше для цих політиків сидіти на державних посадах і отримувати з цього вигоду", - заявив Фірташ.

При цьому він констатував, що як і раніше є невеликий ризик розпаду українського уряду. У той же час він упевнений, що, виходячи з нинішніх подій, Кабмін Яценюка повинен піти у відставку.

"У них постійно негативні рейтинги. І не тому, що вони впровадили непопулярні реформи, а тому, що вони не зробили нічого. Україна сьогодні знаходиться в дуже складній ситуації. За останні два роки, за які нам надавалися шанси, ми програли", - зазначив він.

У той же час Фірташ переконаний, що Україна потребує політичної альтернативи.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вирішив подати у відставку.

Крім того, Абромавічус заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко блокував роботу міністерства.