ua en ru

Фірташ відкриє фестиваль в Лондоні

Фонд Firtash Foundation, заснований українським бізнесменом Дмитром Фірташем і його дружиною Ладою спільно з відомою лондонською галереєю сучасного мистецтва Saatchi в рамках фестивалю Дні України у Великобританії-2015 запустив новий проект - конкурс молодих художників Uk/raine.

Фірташ відкриє фестиваль в Лондоні

Фото - засновник і керівник фонду FirtashFoundation Лада Фірташ

Це перший відкритий конкурс для художників-початківців з України і Великобританії. Згідно з умовами конкурсу, українські та британські художники віком до 35 років, у тому числі студенти, можуть направити свої роботи для участі у одній з п'яти категорій - інсталяція, нові медіа, живопис, скульптура і вуличне мистецтво.

Міжнародна комісія, в яку увійшли відомі в світі мистецтва експерти з різних країн вибере 30 кращих робіт, які будуть показані на виставці в Галереї Саатчі з 24 листопада по 3 січня 2016. Значний виявився і призовий фонд конкурсу - 75 000 фунтів стерлінгів.

Конкурс викликав небувалий інтерес в українців і навіть викликав збої в роботі сайту Firtash Foundation у зв'язку з великою кількістю звернень, про що фонд повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Фірташ відкриє фестиваль в Лондоні

Фото - Лада Фірташ і виконавчий директор галереї Саатчі

Конкурс UK/raine не перша співпраця фонду та галереї Саатчі. Як наголошується, в минулому році їх спільний проект виставка "Передчуття: Українське мистецтво сьогодні" стала найбільшою колекцією сучасного українського мистецтва і увійшла в топ-20 найбільш відвідуваних виставок у світі, поряд з виставками, що проходять у таких іменитих музеях, як музей сучасного мистецтва, Музей Д'Орсе і Токійський Національний музей.