ua en ru

Фірташ оскаржив рішення австрійського суду про звільнення його під заставу в 125 млн євро

Український бізнесмен Дмитро Фірташ подав скаргу на сьогоднішнє рішення Земельного суду по кримінальних справах про звільнення його під заставу в 125 млн євро

Український бізнесмен Дмитро Фірташ подав скаргу на сьогоднішнє рішення Земельного суду по кримінальних справах про звільнення його під заставу в 125 млн євро, повідомив РБК офіційний представник земельного суду Відня у кримінальних справах Андреас Хаутц. Цю скаргу Фірташа буде тепер розглядати Верховний земельний суд Відня. Дата розгляду скарги Фірташа Верховним земельним судом також поки не визначена, сказав співрозмовник РБК.

Раніше повідомлялося, що земельний суд вирішив, що Фірташ може бути випущений на свободу під заставу 125 млн євро при зобов'язанні не залишати Відня до тих пір, поки той же суд на окремому засіданні не прийме рішення про його екстрадицію в США. Дата засідання поки не визначена.

13 березня 2014 р. група Group DF повідомила, що власник групи Дмитро Фірташ був затриманий у Відні.

"Нам відомо, що дії правоохоронних органів Австрії щодо Дмитра Фірташа не пов'язані з ситуацією на Україні, ні з діяльністю групи в Європі та Америці, а стосуються інвестиційного проекту 2006 р.", - йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Раніше також повідомлялося, що Фірташ брав участь у фінансуванні протестного руху на Майдані.